Helena Bonham Carter speelt prinses Margaret in 3e seizoen "The crown"

Helena Bonham Carter kruipt in de huid van de Britse prinses Margaret in het 3e seizoen van "The crown". Dat heeft Netflix bevestigd. De Britse actrice treedt in de voetsporen van Vanessa Kirby die de jongere zus van koningin Elizabeth II in de eerste seizoenen vertolkte.

De cast van het 3e seizoen van "The crown" krijgt stilaan vorm. Eerder raakte al bekend dat Olivia Coleman de fakkel van Claire Foy overneemt als koningin Elizabeth II en dat Matt Smith het stokje van prins Philip aan Tobias Menzies doorgeeft, vandaag bevestigt Netflix dat Helena Bonham Carter in de huid van prinses Margaret kruipt.

Het nieuws komt niet uit de lucht gevallen want de naam van Bonham Carter ging al maanden over de lippen voor de rol. In seizoen 1 en 2 speelde Vanessa Kirby met verve de jongere zus van koningin Elizabeth II en dat maakt Bonham Carter zenuwachtig. "Ik weet niet wat met het meest angst inboezemt", zegt ze in een reactie. "De echte prinses Margaret eer aandoen of in de voetsporen van Vanessa Kirby treden. Ik kan enkel garanderen dat ik kleiner ben dan Vanessa."

In 1 beweging maakt Netflix bekend dat de rol van premier Harold Wilson naar Jason Watkins gaat. "Ik ben opgetogen deel te gaan uitmaken van dit uitzonderlijke programma", zegt hij. "Harold Wilson was een belangrijke en fascinerende figuur in onze geschiedenis."

De opnames van het 3e seizoen van "The crown" vinden komende zomer plaats. Pas volgend jaar zal Netflix het aan zijn abonnees aanbieden.

Meest gelezen