8 miljoen views in 24 uur tijd moet je verdienen

In 24 uur tijd werd de nieuwe trailer voor de game "Red dead redemption 2" al meer dan 8 miljoen keer bekeken. Opvallend, want de game komt pas over een half jaar uit. De nieuwe creatie van de makers van GTA kan dus op veel belangstelling rekenen. 

De nieuwe gametrailer van "Read dead redemption 2" (RDR 2) haalde in 24 uur tijd meer dan 8 miljoen views. RDR 2 is de nieuwe game van Rockstar Games het gamebedrijf achter de succesvolle GTA-serie. De game vertelt het verhaal van Arthur Morgan, een van de laatste outlaws van het wilde Westen, en zijn strijd tegen de civilisering. 

Geen niche

"Dat er 8 miljoen mensen naar kijken op zo'n korte tijd, vind ik echt wel straf. Zeker omdat het over een game gaat," zegt William Boeva, stand-up comedian en gameliefhebber, in een gesprek met VRT NWS. "Een game moet je zelf beleven, dat moet je in eigen handen hebben. Dat is zoals bij een boek. Maar iemand die een filmpje maakt waarin hij wat pagina's omslaat, zal nooit zoveel views halen."

Een game is zoals een boek. Dat moet je zelf beleven, maar iemand die op een filmpje wat pagina's omslaat zal nooit zoveel views halen

William Boeva, stand-up comedian

"Mensen onderschatten dat vaak, maar de gamewereld is echt geen niche meer. Dat is een enorme industrie die ondertussen meer geld waard is dan de film- en muziekwereld samen",  gaat William Boeva verder.

RDR 2 komt pas uit op 26 oktober 2018, maar krijgt nu al heel wat belangstelling. Het is dan ook Rockstars eerste opvolger na het hitsucces van GTA V uit 2013. Die game is ondertussen 90 miljoen keer verkocht, en staat zo derde op de lijst van meest verkochte games ooit (na "Tetris" en "Minecraft"). GTA V heeft meer geld opgebracht dan eender welk boek, film of game ooit.

Een trip naar het wilde westen

Boeva weet niet of het voor RDR 2 even hard zal gaan: "GTA V is ondertussen echt waanzinnig veel verkocht. Toch wordt "Red dead redemption 2" nu al overal getipt als een van de bestverkopende games van 2018."

Ook over de setting van de game is William Boeva enthousiast: "Zo'n western setting zie je heel weinig bij games. Eigenlijk weten we nog niets over hoe het zal spelen, maar het ziet er wel goed uit." (lacht) "Denk aan GTA in het wilde Westen. Koetsen overvallen, banken leegroven, overdreven revolvergevechten, dat vind ik echt cool."

Infinity war

Recordhouder van meest bekeken trailer in 24 uur tijd is de eerste trailer van "Avengers infinity war". Dat filmpje haalde meer dan 230 miljoen views op een dag, maar het gaat hier dan ook over een van de meest succesvolle films aller tijden. Een vergelijking binnen de gamewereld: de trailer van "Call of duty WW2" haalde 21,8 miljoen views, op een jaar tijd. Voor een game is 8 miljoen views op een dag dus wel indrukwekkend.    

Bekijk hieronder de trailer van "Red dead redemption 2":

Meest gelezen