JONAS EKSTROMER

Noord- en Zuid-Korea gaan samen één team vormen op WK tafeltennis voor vrouwen

Fijne verrassing op het WK tafeltennis voor dames in het Zweedse Halmstad. Morgen zijn ze daar toe aan de halve finales. Noord- en Zuid-Korea hebben besloten die halve finale met een gemengd team, als één land dus, te spelen. De internationale tafeltennisfederatie gaat akkoord. 

Noord- en Zuid-Korea namen allebei deel aan het WK tafeltennis voor dames. In de kwartfinale moesten beide teams het tegen elkaar opnemen. Maar ze weigerden dat, gezien de historische toenadering tussen Noord- en Zuid-Korea de voorbije weken. De twee damesploegen stelden voor om in de halve finale, morgen, uit te komen als één (gemengd) team. De internationale tafeltennisfederatie gaf haar akkoord. Morgen speelt 'Korea' dus de halve finale tegen Japan. 

Een eengemaakt Koreaans vrouwentafeltennisteam is geen precedent. In 1991 gebeurde het al eens in Japan. Toen won het ééngemaakte Koreaanse team trouwens de gouden medaille op het WK, door in de finale China te kloppen.

Meest gelezen