Video player inladen...

Oscars zetten Bill Cosby en Roman Polanski aan de deur

Bill Cosby en Roman Polanski zijn niet langer lid van de Academy of Motion Picture Arts & Sciences, de organisatie die de Oscars uitreikt. Het algemene bestuur gooit de comedian en de regisseur buiten omdat ze niet aan de ethische code voldoen.

Bijna een half jaar nadat de Academy of Motion Picture Arts & Sciences de in ongenade gevallen filmproducent Harvey Weinstein uit zijn rangen heeft geweerd, zet de organisatie nu ook Bill Cosby en Roman Polanski aan de deur. Dat heeft de zogenoemde "Board of Governors" beslist.

Dat bestuursorgaan heeft recent de ethische code van de Oscars herbekeken en meent dat de comedian en de acteur daaraan niet langer voldoen. 

Cosby is eind vorige maand schuldig bevonden aan seksueel misbruik van een vrouw in 2004. Tal van andere vrouwen hebben de afgelopen maanden eveneens getuigd dat de comedian hen heeft misbruikt en zelfs heeft verkracht.

Polanski is sinds 1978 een misdadiger op de vlucht in de ogen van de VS nadat hij schuldig heeft gepleit op de aanklacht van seks met een minderjarig meisje. Dat hield de Academy in 2003 evenwel niet tegen om hem de Oscar voor beste regie toe te kennen voor zijn film "The pianist".

Meest gelezen