VRT

Otto-Jan Ham stopt met "De ideale wereld", Jan Jaap van der Wal nieuwe presentator

Otto-Jan Ham stopt na 5 jaar met "De ideale wereld". Vanaf september is de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal de nieuwe presentator van het programma op Canvas. De speciale laatste aflevering van dit seizoen werd gisteravond uitgezonden. 

Otto-Jan Ham gaf eind vorig jaar in een interview met Humo al aan dat hij aan stoppen dacht. "Na vijf jaar is het tijd voor een wissel", klonk het toen. "Volgens mij is zo'n programma ook gebaat met af en toe een andere presentator." 

Die nieuwe presentator wordt de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal die nu al een van de vaste sidekicks van Otto-Jan was in het satirische programma. Van der Wal toert dit voorjaar door Vlaanderen met zijn theatershow "Schoon".

Otto-Jan Ham zal de volgende maanden aan een nieuw programma voor Canvas werken. Daarin maakt hij een reis "door de wondere wereld van de breinverbetering" en probeert hij zijn eigen brein te optimaliseren door middel van verschillende technieken. Kan je je brein veranderen en optimaliseren? En als het al kan, is het dan een goed idee? Het programma is een samenwerking van VRT NWS en Woestijnvis en zal in 2019 op het scherm te zien zijn.

Daarnaast gaf Otto-Jan Ham in een gesprek met De Morgen ook al aan dat hij langs de podia gaat trekken met een "interactieve comedyshow" over "vriendschap en relaties". De première van die show is ook gepland in 2019. 

"Ik wou eigenlijk vooral stoppen om eens hardop te kunnen zeggen dat "De ideale wereld" het allerbeste programma ter wereld is, zónder dat het arrogant klinkt", reageert Otto-Jan Ham. "En dat kan alleen als je er zelf geen deel meer van uitmaakt."

Meest gelezen