Paul McCartney schenkt 63 foto's van wijlen Linda aan V&A

Paul McCartney maakt 63 foto's van zijn overleden echtgenote Linda over aan het Victoria & Albert Museum in Londen. Dat meldt het museum op Twitter. Ze zullen te zien zijn in het nieuwe Photography Centre.

20 jaar na haar dood neemt de artistieke erfenis van Linda McCartney een nieuwe vlucht met een opmerkelijk gebaar van haar echtgenoot Paul: hij schenkt liefst 63 van haar foto's aan het Victoria & Albert Museum in Londen.

De beelden werpen een licht op de fotografiecarrière van Linda die liep van de jaren 60 tot de jaren 90. Ze bevatten portretten van onder meer The Beatles, The Rolling Stones en Jimi Hendrix. Er steken ook persoonlijke foto's tussen.

Sommige van de foto's zijn nooit eerder aan het brede publiek getoond. Ze zullen te zien zijn in het gloednieuwe Photography Centre van het Victoria & Albert Museum dat op 12 oktober de deuren opent.

"Linda McCartney was een getalenteerde ooggetuige van de popcultuur en verkende vele creatieve benaderingen van de artistieke fotografie", vertelt hoofdcurator fotografie Martin Barnes van het museum aan de BBC. "Haar camera heeft ook tedere momenten met haar familie vastgelegd."

Meest gelezen