Nieuw politiekantoor in Brusselse prostitutiewijk

De politiezone Brussel-Noord heeft een nieuw politiekantoor geopend in de Brabantwijk. Die wijk is bekend om zijn raamprostitutie.

De politie was al wel langer aanwezig in de wijk, maar nu krijgen de agenten er dus ook hun eigen gebouw. En dat is geen overbodige luxe want de wijk trekt heel wat problemen aan.

Volgens agente Veerle Wille komt dat door een aanzuigeffect: "We zitten hier midden in de prostitutiewijk en we merken dat bepaalde soorten criminaliteit weer andere soorten criminaliteit aantrekt. Daarnaast heb je vlakbij ook de dienst waar mensen asiel kunnen aanvragen (Fedasil). Ook met de problematiek daarrond krijgen we te maken. Ten slotte zijn er ook de pendelaars van het noordstation en de ambtenaren die in deze wijk werken."

Om al die uitdagingen het hoofd te bieden, hebben de agenten dus hun eigen gebouw. Daarin is een eigen recherchedienst gehuisvest, maar ook een jeugddienst, een patrouilleteam en een buurtwerking. Het nieuwe cellencomplex is zo uitgerust dat gevangenen makkelijk met hun advocaat kunnen overleggen. En voor kinderen die het slachtoffer zijn van een misdrijf, is er een aangepaste ruimte met speelgoed, zodat ze zich sneller op hun gemak voelen.

Meest gelezen