AP2006

Russisch gevechtsvliegtuig is neergestort in Syrië: twee piloten zijn omgekomen

Nabij de Syrische luchtmachtbasis van Hmeymim, in het westen van het land, is een Soechoj-30 neergestort. Volgens de Russen is het niet neergeschoten, maar mogelijk zijn vogels in de motor van het vliegtuig terechtgekomen.

Het toestel stortte vanmorgen neer kort na het opstijgen op de basis Hmeymin, nabij de haven stad Latakia. De twee piloten probeerden het vliegtuig nog te redden, maar zijn omgekomen bij de crash.

Volgens de Russen is het toestel niet neergeschoten, maar gaat het om een technisch probleem. Wellicht zouden vogels in de motor van het vliegtuig zijn terechtgekomen.

De Soechoj-30 is een modern gevechtsvliegtuig dat strategische bommenwerpers begeleidt of bombardementen uitvoert op Syrische rebellen.

Sinds de Russische interventie in de Syrische burgeroorlog in september 2015 zijn er al 86 Russische militairen gedood. Een aantal vliegtuigen zijn neergehaald door Syrische rebellen. De meeste slachtoffers vielen er toen een transportvliegtuig neerstortte nabij de basis Hmeymim. Toen zijn 29 inzittenden omgekomen.

Meest gelezen