Sire, er zijn 3.989.522 Belgen aan het werk

In maart waren welgeteld 3.989.522 mensen aan het werk, dat wil zeggen dat ze in de databanken van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) geregistreerd stonden. Dat zijn er 62.200 meer dan in maart vorig jaar, een stijging met 1,6 procent. Ten opzichte van maart 2015 zijn het er zelfs meer dan 150.000 extra.

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) is tevreden: “Deze regering heeft heel sterk ingezet op het creëren van nieuwe jobs en slaagt daar ook in. De voorbije drie jaar werden 166.000 jobs gecreëerd, voornamelijk in de privésector. ”

De reden waarom de minister naar buiten komt met de exacte cijfers over het aantal werkende Belgen, is de nieuwe tewerkstellingsbarometer. “De tewerkstellingsbarometer is een bijzonder nuttig instrument dat aantoont waar het goed gaat en waar extra inspanningen nodig zijn. Tot nu werden gegevens over de werkgelegenheid in ons land slechts met vertraging gepubliceerd. Met de tewerkstellingsbarometer zal iedere maand gecommuniceerd worden hoeveel mensen aan het werk zijn.”
 

Meest gelezen