Stevige knallen op strand van De Haan

Op het strand van De Haan zijn er enkele serieuze knallen geweest. De ontmijningsdienst DOVO heeft daar opnieuw drie Franse vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog op een gecontroleerde manier laten ontploffen. Al van in november is een bedrijf op het strand van De Haan op zoek naar oorlogsbommen. Dat loont want ze hebben er al tientallen kunnen laten ontploffen.

Om de vliegtuigbommen te laten ontploffen, leggen ze de bommen aan de laagwaterlijn in een diepe put. Ze dekken ze toe met een berg zand en dan volgt de ontploffing. 

De politie sluit daarvoor een deel van het strand af. Want gecontroleerd of niet, zo'n ontploffing is niet zonder risico, zegt commissaris Dennis Goes. "Dat zijn springtuigen die toch nog serieuze wonden kunnen veroorzaken. De rondvliegende kleine deeltjes vooral. Er wordt dan een perimeter van een paar honderd meter op het strand vrijgehouden."