Nicolas Maeterlinck

Nog hele avond vertragingen op spoorlijn tussen Brussel en Gent

Er zullen nog de hele avond vertragingen zijn op de treinverbinding tussen Brussel en Gent als gevolg van een beschadigde bovenleiding. De reizigers van de geblokkeerde trein in Welle, een deelgemeente van Denderleeuw, zijn inmiddels wel al kunnen overstappen op een andere trein om hun reis verder te zetten.

Wie vanavond tussen Brussel en Gent spoort, ondervindt wellicht problemen. Het treinverkeer is sinds 16 uur in beide richtingen onderbroken als gevolg van problemen met de bovenleiding op de snelle spoorlijn tussen Brussel en Gent. Die is in de buurt van Erpe-Mere beschadigd over een lengte van één kilometer. In de loop van de avond en gedurende de nacht worden beide sporen afgesloten om herstellingswerkzaamheden uit te voeren.

De treinen tussen Brussel en Gent worden in beide richtingen omgeleid via een alternatieve, oudere spoorlijn. Daardoor moeten reizigers nog de hele avond rekening houden met vertragingen en afgeschafte treinen. Vrijdagochtend zou het treinverkeer opnieuw normaal moeten verlopen.
De oorzaak van de schade is vooralsnog onbekend.

Door de beschadiging aan de bovenleiding stond vannamiddag een tijd lang een trein geblokkeerd. De 600 inzittenden werden geëvacueerd. Zij moesten overstappen op een trein die op het spoor ernaast kwam gereden.

Meest gelezen