Vierde park-and-ride open op de Antwerpse Linkeroever

Op de Antwerpse Linkeroever is een nieuwe park-and-ride geopend, tussen de op- en afrit van de ring op de Blancefloerlaan. Daar is plaats voor 200 auto's.

Er zijn intussen al drie park-and-rides op Linkeroever, maar die staan vaak vol. Het is de bedoeling dat er nog meer mensen hun auto achterlaten op Linkeroever, en van daaruit overstappen op het openbaar vervoer om naar Antwerpen te gaan. 

Parkeertoren

Het nieuwe parkeerterrein zal vijf jaar gebruikt kunnen worden, dat is de verwachte duur van de werken aan de Oosterweelverbinding. Daarna verdwijnt het, en komt er natuurgebied in de plaats. De stad plant vlakbij ook een nieuwe parkeertoren van zes verdiepingen hoog. De bouw daarvan start na de zomer, zegt schepen Koen Kennis. "Er zal plaats zijn voor 1.500 auto's en 150 fietsen. De trams zullen nog altijd tot aan de parkeertoren rijden."  

Het nieuwe P+R gebouw zal over twee jaar klaar zijn. 

Meest gelezen