Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Vrouw van Bill Cosby klaagt "lynchpartij" van haar man aan

De vrouw van Bill Cosby heeft zich via een bericht op Facebook uitgesproken tegen de "lynchpartij" van haar man. De voormalige Amerikaanse tv-ster is schuldig bevonden aan seksueel misbruik, maar Camille Cosby beschuldigt de media ervan hem te hebben gedemoniseerd en ze zegt dat de openbare aanklager een "parodie" heeft gemaakt van het gerecht.

Volgens Camille Cosby heeft haar man geen kans op een eerlijk proces gekregen. De media waren verantwoordelijk voor een aanhoudende stroom van demoniserende berichten die haar man aan het kruis nagelden. De berichten waren gebaseerd op beweringen van de aanklagers die door de media zonder bewijs werden overgenomen, zegt Camille.

"Dit is een drama dat verholpen moet worden. Niet alleen voor Bill Cosby, maar ook voor het hele land", aldus Camille Cosby (74), die sinds 1964 de vrouw is van Bill. "Dit is geen echte rechtvaardigheid, dit is rechtspraak door de menigte."

Verder verwijt ze de openbare aanklager Kevin Steele de zaak te hebben gebruikt om in de schijnwerpers te staan. Ook insinueert Camille meineed. Ze zegt dat de getuigenis van de hoofdgetuige niet gebaseerd was op bewijzen en vol met tegenstrijdige beweringen stond.

Bill Cosby werd op 26 april veroordeeld voor seksuele aanranding. De 80-jarige komiek riskeert een gevangenisstraf van dertig jaar. Zijn advocaat heeft al aangekondigd beloofd in beroep te gaan.

De uitspraak over Bill Cosby's schuld werd gevierd door tientallen vrouwen die ook beweerden door hem seksueel aangerand te zijn. Ook de #MeToo-beweging loofde de uitspraak. Zij zien dit als een eerste overwinning tegen mannen met macht.

Meest gelezen