Video player inladen...

Etienne Davignon: "Weinig ruimte voor toegevingen door 26 miljoen euro verlies begin dit jaar" 

Brussels Airlines heeft de voorbije maanden 26 miljoen euro verlies gemaakt, dat zegt de voorzitter van de raad van bestuur, Etienne Davignon. Het verlies werd verwacht en is ook niet abnormaal tijdens rustige wintermaanden. Hij reageert daarmee op de stakingsaanzegging van de piloten. Volgens Davignon heeft Brussels Airlines maar weinig ruimte voor toegevingen.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft begin dit jaar een verlies geleden van 26 miljoen euro. Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van de bestuur reageert daarmee op de stakingsaanzegging van de piloten die vanaf 11 mei het werk willen neerleggen.

Dat verlies ligt in de lijn van de verwachtingen en is ook niet abnormaal. Het winterseizoen in de luchtvaart is traditioneel een periode van economisch verlies. Met een erg druk zomerseizoen voor de deur wordt verwacht dat de maatschappij dat verlies normaal gezien wel kan goedmaken.

De piloten hebben een voorstel van de directie over lonen en pensioenen vanochtend weggestemd. Volgens Davignon heeft Brussels Airlines maar weinig ruimte voor toegevingen.

"We zijn zeker van goede wil om een oplossing te vinden. De economische situatie is op het ogenblik niet goed, we hebben 26 miljoen euro verloren, dan is het niet makkelijk om een voorstel te doen".

Maandag zitten bonden en directie van Brussels Airlines opnieuw rond de tafel.

Video player inladen...

Meest gelezen