De twitter-pagina van Charle Hebdo.

Charlie Hebdo voor het eerst sinds aanslag weer actief op Twitter

Het Franse satirische magazine Charlie Hebdo is sinds vrijdag opnieuw actief op Twitter. Het is voor het eerst sinds de terreuraanslag van 7 januari 2015 dat het blad berichten via Twitter verspreidt.

"Ten gevolge van een technisch incident buiten onze wil dat in januari 2015 gebeurd is, is onze aanwezigheid op Twitter tijdelijk onderbroken geweest", zo staat in de eerste tweet in meer dan drie jaar tijd te lezen. Intussen zijn nog verschillende andere berichten online geplaatst.

Bij de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo werden op 7 januari 2015 twaalf mensen gedood. Er werden elf medewerkers van het magazine omgebracht, onder wie vijf tekenaars, en voorts werd nog een politieagent doodschoten.

De daders, de broers Chérif en Saïd Kouachi, werden twee dagen later door de ordediensten gedood in een drukkerij in Dammartin-en-Goële, waar zij zich verschanst hadden.

De eerste tweet van Charlie Hebdo in meer dan drie jaar

Meest gelezen