De Lijn wil digitale versie van al haar vervoerbewijzen

De Lijn wil zijn aanbod aan digitale vervoersbewijzen verder uitbreiden. Dit jaar komt er nog een digitale versie van haar dag- en evenementenpassen. Zo zetten ze een volgende stap naar cashloze bussen en trams. 

De Lijn wil van al haar vervoerbewijzen een digitale versie maken. Later dit jaar komen er digitale versies van dagkaarten en evenementenpassen. Dat meldt de Vlaamse vervoersmaatschappij in een persbericht. Directeur-generaal Roger Kesteloot is tevreden over de digitale evolutie: "zo stomen we ons klaar voor bussen en trams zonder cash aan boord."

Met de m-card lanceerde De Lijn eerder dit jaar een digitale versie van de tienrittenkaart voor de smartphone. Die moet dus op termijn de populaire papieren tienrittenkaarten vervangen. Daarvan gaan er jaarlijks nog bijna 2 miljoen over de toonbank. Tickets voor één rit kunnen al langer via de smartphone worden aangekocht, zowel via de app als via SMS.

Meest gelezen