Geen recordverkoop van Rode Kruis-stickers

De vrijwilligers van het Rode Kruis-Vlaanderen hebben de afgelopen twee weken 644.685 stickers verkocht. Dat is net iets minder dan het record van vorig jaar, toen de Vlaming 650.000 stickers kocht. 

Rode Kruis-Vlaanderen kon dit jaar een beroep doen op ruim 13.000 vrijwilligers die in meer dan 200 steden en gemeenten de straat optrokken.  Een sticker kost 5 euro, wat de totale opbrengst op ongeveer 3.225.000 euro brengt. Daarmee kopen de 241 lokale afdelingen verzorgingsmateriaal, reanimatiepoppen, AED-toestellen en zelfs ziekenwagens.     

De sticker toont Robbedoes die eerste hulp toedient met zijn eigen exemplaar van het eerstehulphandboek "Help!" van Rode Kruis-Vlaanderen. Robbedoes krijgt daarbij de hulp van zijn beste vriend Kwabbernoot, graaf van Rommelgem en Spip, hun eigenzinnige eekhoorn.

De actie werd dit jaar gepromoot met een humoristische spot met acteur Peter Van den Eede, die vrijwilliger Ivo speelde.

Meest gelezen