Videospeler inladen...

Peuter (2) komt om het leven nadat vrachtwagen bankkantoor in Kortenberg is binnengereden, vader buiten levensgevaar

In Kortenberg, in Vlaams-Brabant, is een vrachtwagen met oplegger in een bankkantoor van ING terechtgekomen. Een meisje van twee jaar is daarbij om het leven gekomen, haar vader werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen buiten levensgevaar. Nog vijf andere mensen raakten gewond. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Deze morgen om 10 uur reed een vrachtwagen met oplegger in op het ING-bankkantoor in Kortenberg. De chauffeur zou een file niet op tijd hebben opgemerkt, waardoor hij moest uitwijken en zo is hij met de oplegger in het bankkantoor terechtgekomen. De oplegger zou daarvoor ook enkele auto's hebben geraakt. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval is. De korpschef liet weten dat er geen remsporen gevonden zijn. Het parket houdt alle pistes open.

Bij het ongeval kwam een meisje van twee jaar om het leven. Daarnaast raakten zes andere mensen gewond. De vader van het overleden meisje werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is nu buiten levensgevaar. Ook een ander slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd. Drie andere mensen raakten lichtgewond, maar werden ook naar het ziekenhuis gebracht. Eén slachtoffer kon ter plaatse geholpen worden.

De chauffeur van het voertuig raakte lichtgewond. Er werd een bloedafname gedaan en de man wordt vanavond nog verhoord.

(lees voort onder de foto)

Ooggetuige: "Het is verschrikkelijk"

Marc Vranckx, die in de buurt werkt, zag het allemaal gebeuren. "Die vrachtwagen is ingereden op de omheining van ons bedrijf. Dat zijn zware betonnen stukken. Hij is daar op weggeketst en heeft twee à drie auto's meegepakt. Dan is hij voortgeschoven en met de oplegger waarop een kraan stond de bank ING binnengereden", zegt hij aan Radio 2. "Ik heb onmiddellijk de hulpdiensten gebeld en die waren snel ter plaatse." 

Volgens Vranckx is de chaos ongelofelijk en is er heel wat ravage aangericht. "Het is heel erg. Verschrikkelijk. Er is een kindje gestorven. De mensen zijn hier allemaal aangeslagen. Ik heb al heel wat meegemaakt, maar dit is toch wel straf, heel straf."

Herbekijk hier de persconferentie

Videospeler inladen...

Meest gelezen