Tienermeisje zwaargewond na negeren slagbomen

In Booischot, bij Heist-op-den-Berg, is een tienermeisje zwaargewond geraakt toen ze onder een goederentrein terechtkwam. Ze was aan een overweg tussen de gesloten slagbomen geglipt.

Het meisje negeerde de seingeving aan de overweg aan de Kleine Steenweg. Ze is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

"Het is onbegrijpelijk dat dit blijft gebeuren", zegt Charlotte Verbeke van spoorwegbeheerder Infrabel. "Dit is heel zwaar voor ons, het spoorlopen gaat in stijgende lijn. We doen ons best om maatregelen te nemen, ik denk dat we jammer genoeg niet meer dan dat kunnen doen

Vorig jaar was een recordjaar qua spoorlopers: in de provincie Antwerpen waren er vorig jaar 105 meldingen van spoorlopen, het grootste aantal van Vlaanderen. Dat komt onder andere omdat er veel overwegen zijn en een groot sporennetwerk.

Gisteren was er nog een actie van Infrabel om leerlingen duidelijk te maken dat spoorlopen levensgevaarlijk is. Leerlingen van het Busleyden Atheneum in Mechelen kregen een filmpje te zien in virtual reality. Daarin zien ze hoe een jongen over de sporen naar een vriend wil lopen, met alle gevolgen van dien.

Meest gelezen