Treinverkeer tussen Gent en Brussel verstoord door probleem in Erpe-Mere

Het treinverkeer tussen Gent en Brussel zal nog de hele ochtend hinder ondervinden door een probleem in Erpe-Mere. Dat meldt Infrabel.  Gisteren raakte er de bovenleiding beschadigd.

Rond half vijf gisterenavond raakte de spoorlijn ter hoogte van Erpe-Mere beschadigd. Zo'n 600 reizigers zaten daardoor vast op een trein. Ze kregen eerst water en wafels, maar werden daarna geëvacueerd. De bovenleiding was beschadigd over meer dan 1 kilometer.

De herstellingswerken aan de bovenleiding zullen nog zeker tot de middag duren. Rond 6 uur deze ochtend is wel één spoor terug vrijgemaakt in de richting van Brussel. Reizigers die van Gent naar Brussel moeten, houden wel nog best rekening met kleine vertragingen. 

In de omgekeerde richting zijn nog géén sporen vrijgemaakt. Tot de middag zullen treinen van Brussel naar Gent omgeleid worden. Wie dat traject volgt, houdt best rekening met vertragingen van een kwartier.

Wat precies de oorzaak van de schade is, wordt nog onderzocht. 

Meest gelezen