Video player inladen...

Trump in toespraak voor wapenlobby: “Leraars moeten wapens kunnen dragen”

Donald Trump heeft zijn pleidooi herhaald om leraars wapens te geven om leerlingen te verdedigen tegen massamoordenaars. De Amerikaanse president zei dat op de jaarlijkse bijeenkomst van de NRA, de Amerikaanse lobbygroep die pleit voor het recht van Amerikaanse burgers om wapens te dragen.

Naar de toespraak van de Amerikaanse president werd uitgekeken na de mars in Washington van 800.000 scholieren, die na de massamoord in een school in Florida waarbij 17 leerlingen omkwamen, betoogden tegen vrije wapendracht.

Maar Trump verandert zijn standpunt niet en pleit voor wapens op scholen. "Goedgetrainde leraars moeten verborgen wapens kunnen dragen." Daarnaast wil de president goedgetrainde beveiligingsagenten bij onderwijsinstellingen.

"98 procent van de massale schietpartijen gebeurden op plaatsen waar wapens verbannen waren. Er bestaat geen grotere uitnodiging voor een massamoordenaar dan te zeggen dat een school een wapenvrije zone is", zei Trump in zijn toespraak. 

Door grote studentenprotesten, leek de schietpartij in Florida een kantelmoment te worden in de Amerikaanse discussie over wapenbezit. President Trump beloofde dat hij actie zou ondernemen om de wapenwetgeving te verstrengen. Maar sindsdien is er weinig meer gebeurd.

Meest gelezen