Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Wie begeleidt Meghan Markle naar het altaar in Windsor en waarom heeft ze geen getuige?

Kensington Palace, de residentie van de Britse prins Harry, heeft meer details bekendgemaakt over het nakende huwelijk met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Dat vindt plaats op zaterdag 19 mei in Windsor. 

Het is uiteindelijk Meghans vader Thomas Markle die de bruid naar het altaar zal begeleiden. Dat maakte Jason Knauf bekend, de woordvoerder van de prins. Daarmee eindigen weken van speculatie. Haar moeder, Doria  Ragland, zal in de auto zitten die haar dochter zaterdagochtend naar Windsor Castle brengt. 

De ouders van Meghan, die scheidden toen ze 6 was, vliegen in de week voor het huwelijk naar Groot-Brittannië. Daar zullen ze voor het eerst hun nieuwe schoonfamilie ontmoeten: vader prins Charles en stiefmoeder Camilla, de 92-jarige koningin Elizabeth en haar man prins Philip, en zijn broer William en diens vrouw Kate. 

Familie van prinses Diana

Ook de familie van Harry's overleden moeder prinses Diana staat op de gastenlijst. De jongere broer van Diana, de huidige graaf Spencer,  en haar twee oudere zussen zullen het huwelijk bijwonen. Een van hen, Lady Jane Fellowes, zal tijdens de dienst in St George's Chapel voorlezen uit de Bijbel.

"Harry en Meghan zijn allebei erg opgetogen dat Lady Jane haar familie zal vertegenwoordigen en zo zal meehelpen om de herinnering aan de overleden prinses op hun huwelijk te vieren" zo zei de woordvoerder.  Lady Diana overleed in 1997, toen Harry twaalf was.  

William, Harry's oudere broer, zal optreden als "best man" of getuige. Opmerkelijk is dat Meghan geen getuige of "maid of honor" heeft. "Meghan heeft een dichte vriendinnenkring en ze wou geen verscheurende keuze maken" was de uitleg van woordvoerder Knauf.  De bruidmeisjes en -jongens zijn allemaal kinderen. 

Komt er een kusscène?

De enige royal die niet naar het feest komt, is de pasgeboren prins Louis. De andere kinderen van William en Kate, de 4-jarige George en de 3-jarige Charlotte zullen er wel bij zijn. Ook de 96-jarige man van de Queen, prins Philip, die onlangs een heupoperatie onderging, wordt verwacht op het feest. 

De vraag die de woordvoerder van Kensington Palace niet kon beantwoorden is of er na het huwelijk een kusscène zal plaatsvinden. Windsor Palace heeft immers geen balkon zoals Buckingham Palace in Londen. Op de vraag of er na het huwelijk gekust zal worden, antwoordde de woordvoerder: "I have no comments on the kissing today."

Meest gelezen