Video player inladen...

Ooggetuige ongeval in Kortenberg: "Ik ben op het nippertje aan de dood ontsnapt"

Bij het ongeval van vanmorgen in Kortenberg viel één dode, een kindje van 2 jaar. Twee mensen zijn zwaargewond en er vielen ook verschillende gewonden. Ooggetuige Yvette De Keyzer ontsnapte nipt aan het drama.

“Ik was in de ING-bank geld gaan afhalen. Toen ik vlak erna de straat overstak om een brood te halen, hoorde ik een oorverdovend lawaai. Een vrachtwagen was net de bank binnen gereden. Ik ben echt op het nippertje aan de dood ontsnapt", vertelt Yvette. Ze is aangedaan door wat er gebeurd is. "Ik zag dat er mensen meteen naartoe liepen. Zelf heb ik niets gedaan. De politie was ook heel snel ter plaatse, de ziekenwagens ook."

Yvette was verbaasd toen ze de vrachtwagen zag aankomen: "Ik dacht nog: wat doet die nu? Waarom rijdt de vrachtwagen recht op de bank af? Ik heb er echt nog altijd geen flauw idee van."

Zwaar aangeslagen

Yvette beseft dat ze maar net aan het ergste ontsnapt is: "Ik ben er echt erg van aangedaan. Er is ook een kindje overleden, dat is heel erg. Was ik ietsje later geld gaan halen, dan was ik dood geweest."

De auto van Yvette is wel helemaal stuk: "Mijn auto stond geparkeerd. Ik weet niet eens hoe het komt dat hij nu helemaal in het midden van de straat staat. Maar hij is helemaal kapot, er blijft niets meer van over."

Ihsane Chioua Lekhli: "Er zijn geen remsporen gevonden"

Video player inladen...

Meest gelezen