Video player inladen...

Zoo van Antwerpen hervat zeeleeuwenshows na protestactie van dierenactivisten

De Antwerpse Zoo start volgende week opnieuw met haar zeeleeuwenshows na de protestactie van afgelopen zondag. Vanaf morgen kan je de trainingen voor de nieuwe show gaan bezichtigen, maar veel verandering zal er niet zijn.

Geen grote veranderingen

Vooral de omkadering van de show zal veranderen, niet zozeer de trucjes die de zeeleeuwen moeten uitvoeren. "We leggen meer de nadruk op het natuurlijke gedrag van de dieren. Maar wat ze in de vorige shows deden, was daar ook al op gebaseerd", vertelt woordvoerster van ZOO Antwerpen Ilse Segers. "We zullen de presentatie wel meer op het ritme van de dieren laten doorgaan. Als ze zelf aangeven dat ze iets niet willen, moet dat zeker niet. Ook menselijke trekjes laten we achterwege.” Vanaf 10 mei is de vernieuwde show te zien.

De Antwerpse Zoo schrapte zondag haar zeeleeuwenshow na een protestactie van enkele dierenactivisten.

Meest gelezen