Zwemmen in zee mag dit weekend alleen in Blankenberge

Blankenberge is de enige badstad waar er al redders staan komend weekend. Het wordt zomers, met temperturen tot 24 graden.

Het klinkt aanlokkelijk: een frisse duik in zee dit weekend. De enige plaats waar je dat kan doen is Blankenberge, want daar staan er al redders dit weekend. Het zeewater is wel nog erg koud. "Het is zeker nog niet aangenaam om te zwemmen in zee", vertelt An Beun van de Intercommunale Kunstreddingsdienst West-Vlaanderen. "Het water heeft nog maar een temperatuur van 12 graden. Ik denk dat weinig mensen zich in zee zullen gooien, maar alleen wat zullen pootjebaden."

Hemelvaartweekend

Met het verlengde weekend van Onze-Lieve-Heer Hemelvaart volgende week, zullen er niet alleen redders staan in Blankenberge, maar ook in Oostende, De Haan en Knokke-Heist. 
 

Meest gelezen