Video player inladen...

Premier Michel: "Als De Wever premier wil worden omdat hij verliefd is geworden op België, dan is dat vooral amusant"

Dat N-VA-voorzitter en Antwerpse burgemeester Bart De Wever "het stadhuis wil verlaten om leiding te geven aan een regering die de confederale omschakeling wil maken", vindt premier Charles Michel (MR) "eerder amusant om te weten". 

In "Terzake" gisteravond vertelde De Wever niet alleen dat de "dash" uit de regering is, maar reageerde hij ook "verrast" toen hij de vraag kreeg voorgeschoteld of de mogelijkheid bestaat dat er een N-VA-premier komt. "Ik heb daar eigenlijk nog niet bij stilgestaan", beweerde hij.

"Misschien liggen veel mensen wakker van wie in de Wetstraat 16 zit, maar mij houdt dat niet bezig. We moeten een goed Vlaams beleid voeren en daar timmeren we hard aan. We willen daaraan verder timmeren en dat is dan ook wat bij de verkiezingen in 2019 voor mij op de agenda staat. Wie welke post opneemt, is voor mij niet belangrijk."

Maar het idee uitsluiten, deed De Wever nu ook weer niet. "Als we geconfronteerd worden met een ontstuitbare opmars van links in Wallonië, dan moeten we zo snel mogelijk een confederale kanteling maken. Als het nodig is om de leiding te nemen van dat proces, dan mogen ze me daarvoor uit het stadhuis komen halen."

Gevraagd naar een reactie, zei premier Michel dat "als De Wever Antwerpen wil verlaten omdat hij verliefd is geworden op België, dan is dat eerder amusant om te weten".  "Maar, en dat is misschien een detail, er komen eerst verkiezingen in 2019. We zullen dan zien welke parlementaire meerderheid er is, nadat de kiezers hebben gesproken." 

Op De Wevers uitspraak dat "de dash uit de regering is", wou Michel niet reageren. 

Bekijk hieronder in de twee video's de reactie van premier Michel en het betreffende fragment van De Wever in "Terzake": 

Video player inladen...
Video player inladen...

Meest gelezen