Video player inladen...

Peeters over uitspraak De Wever: "Misschien had hij een wat minder sterk momentje"

Dat de dash een beetje uit de federale regeringsploeg is verdwenen, zoals N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren zei in "Terzake", daar zijn Open VLD en CD&V het alvast niet mee eens. Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten "voelt zich niet aangesproken", en "bij Open VLD is de goesting om te werken altijd even groot". Ook vicepremier Kris Peeters (CD&V) is het niet eens met De Wever: "Misschien had Bart De Wever een wat minder sterk momentje gisteren." 

"De kritiek die mij het meeste raakt, en die volgens mij terecht is, is dat de dash om verder te gaan een beetje uit de ploeg is." Dat zei De Wever gisteren in Terzake.  "Als deze coalitie zou willen, dan zou ze dat vorderingensaldo (de begroting, red.) veel eerder in evenwicht kunnen krijgen." De Wever wees onder meer op de nakende gemeenteraadsverkiezingen.  

Maar Rutten volgt die stelling niet. In een sms aan onze redactie zei ze: "We voelen ons niet aangesproken. Bij ons is de goesting om te werken en te hervormen altijd even groot. Onze lijn is gewoon doen. Dus dat doen we dan ook." 

"Verraste" Peeters: "Nog één jaar hard doorwerken"

Ook vicepremier Kris Peeters (CD&V) volgt De Wever niet: "Nee, ik ga niet akkoord. Ik was wat verrast.  Misschien had Bart De Wever een wat minder sterk momentje.  Wij hebben nog heel wat dossiers op de plank, zoals Arco, de begroting en de zware beroepen. We moeten nog één jaar hard doorwerken. Er gebeurt heel veel, ook al is niet alles al beslissingsrijp. We willen nog tot 2019 van de federale regering een belangrijke regering maken, met belangrijke beslissingen."

Peeters vindt de houding van De Wever "moeilijk te begrijpen" en roept hem op "om zijn ministers en zijn partij te overtuigen om nog tot eind 2019 door te gaan, in het belang van de economie."

Het helpt ook niet dat Peeters is verhuisd naar Antwerpen om De Wever rechtstreeks uit te dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen, zei De Wever nog.  Ook daar zegt Peeters "wat verrast" over te zijn. "Ik ben naar Antwerpen gekomen op vraag van CD&V, om de ploeg hier te helpen. Als De Wever vindt dat dat tegen hem is, dan heeft hij dat volledig verkeerd begrepen. Hij had ook kunnen zeggen: "De stad is van iedereen."" 

Bekijk hieronder het integrale interview van onze Wetstraatexpert Bart Verhulst met vicepremier Kris Peeters.

Video player inladen...

Meest gelezen