Video player inladen...

Fiscus gaat kredietkaarten screenen om zwart geld te vinden

De fiscus gaat kredietkaarten screenen om verborgen rekeningen in fiscale paradijzen te onthullen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt ons bevestigd door minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) gaat betalingsstromen met kredietkaarten van en naar belastingparadijzen fiscaal onderzoeken, zo zegt Van Overtveldt. "Het doel is de grote fraude te kunnen detecteren en te bestrijden."

De BBI wilde in 2016 al miljoenen transacties met kredietkaarten controleren, maar moest dat plan opbergen nadat een rechter had geoordeeld dat de actie buitensporig was. De uitspraak liet wel ruimte voor bijsturing. "Die bijsturing van de aanpak van die screenings is er nu, waardoor we aan de slag kunnen."

Ik wil dat dit op een correcte manier gebeurt, zodat we achteraf niet verdwalen in allerhande juridische procedures

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Wanneer de BBI daar precies mee start, kan Van Overtveldt nog niet kwijt. "Zo snel mogelijk, maar degelijkheid is hier belangrijker dan snelheid. Ik wil dat dit op een correcte manier gebeurt, zodat we achteraf - als er bepaalde zaken op tafel komen - niet verdwalen in allerhande juridische procedures."

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen