Ger Loeffen

Negen lijken gevonden in bestelwagen in Mexico

In het zuiden van Mexico heeft de politie zaterdag negen lijken gevonden in een verlaten bestelwagen. Het gaat om het merendeel van de elf mannen die donderdag in de plaats Tixtla, in de deelstaat Guerrero, werden ontvoerd.

Guerrero is een van de gewelddadigste regio's in Mexico. Rivaliserende drugskartels komen in de deelstaat, waar met name bolpapaver wordt gekweekt voor de productie van heroïne, regelmatig in aanvaring.

Niet alleen in Guerrero, ook in andere delen van Mexico neemt het geweld toe. Het afgelopen jaar was met net geen 30.000 moorden het dodelijkste in de jongste geschiedenis van het land. De arrestatie van veel sleutelfiguren uit het criminele milieu leidde tot een versplintering van de kartels, waardoor steeds meer strijd om het te verdelen territorium wordt gevoerd.

Meest gelezen