Video player inladen...

Parket: "Truckchauffeur dodelijk ongeval Kortenberg herinnert zich niets"

De chauffeur van de vrachtwagen die gisteren een bankkantoor in Kortenberg is ingereden herinnert zich niets van het ongeval. Dat meldt het parket. Volgens zijn werkgever werkte de chauffeur nog maar een week voor het bedrijf, met een uitzendcontract, maar waren zijn vorige werkgevers allemaal tevreden over zijn werk.  

Gisterenmorgen om 10 uur is een vrachtwagen met oplegger ingereden op het ING-bankkantoor in Kortenberg. De oplegger zou daarvoor ook enkele auto's hebben geraakt. Bij het ongeval is een 2-jarig meisje om het leven gekomen, haar vader werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen buiten levensgevaar. Nog vijf andere mensen raakten gewond.

 

Op dit ogenblik hebben we geen aanwijzingen dat de man onder invloed was van enig middel

De bestuurder is intussen ondervraagd en onderzocht door de wetsdokter. "Van het ongeval zelf herinnert hij zich niets meer", zegt Sarah Callewaert van het parket aan VRT NWS. "Hijzelf zegt dat hij onwel is geworden." Volgens de wetsdokter die hem onderzocht heeft, zijn er aanwijzingen dat dat inderdaad zou kunnen kloppen. "Het past ook bij de bevindingen van de verkeersdeskundige die geen remsporen heeft gevonden."

Het onderzoek wordt intussen voortgezet al benadrukt het parket dat het onwel worden van de bestuurder vooralsnog de belangrijkste piste is. "Nu worden nog de camerabeelden onderzocht en wachten we op de resultaten van het bloedstaal van de bestuurder", zegt Callewaert nog. "Op dit ogenblik hebben we geen aanwijzingen dat de man onder invloed was van enig middel."

De man was volgens zijn werkgever, het bedrijf Levenstond, nog maar een week met een uitzendcontract aan het werk in het bedrijf, maar waren zijn vorige werkgevers tevreden over zijn werk. 

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen