Prinses Astrid vier maanden out: "Slaapproblemen en te veel stress"

Prinses Astrid moet het 4 maanden rustig aan doen. Ze kampt met ernstige slaapproblemen en te veel stress, klinkt het bij het Paleis.

De dokter heeft prinses Astrid vier maanden rust voorgeschreven. Astrid kampt met ernstige slaapproblemen en te veel stress. Dat heeft het Paleis bevestigd. Volgens de woordvoerder is het probleem niet nieuw en kampt Astrid al tien tot vijftien jaar met slaapmoeilijkheden. De prinses wordt daarvoor behandeld. 

Astrid is al enige tijd niet meer in het openbaar verschenen. Ze was de voorbije jaren vooral actief op buitenlandse handelsmissies. Volgende maand zou ze meegaan naar Argentinië en Uruguay. Onder meer in de Koningin Elisabethwedstrijd en op de Special Olympics zal ze niet te zien zijn.  

Prinses Astrid, vijfde in lijn voor de Belgische troonopvolging, is 55. Ze is getrouwd met Lorenz van Oostenrijk-Este, moeder van vijf kinderen en sinds twee jaar ook grootmoeder. Ze was jarenlang voorzitter van het Rode Kruis.  

Meest gelezen