SpaceX-capsule weer op aarde na derde bevoorradingsmissie

Een Dragon-capsule van de Amerikaanse raketbouwer SpaceX is zaterdag om 21 uur Belgische tijd succesvol geland in de Stille Oceaan. Vijf en een half uur eerder was de capsule losgekoppeld van het internationaal ruimtestation ISS, waar ze sinds 4 april op haar derde bevoorradingsmissie was.

De Dragon-capsule landde met 1.800 kilogram materiaal aan boord. Naast bevoorrading wordt ze ook gebruikt om experimenten uit te voeren in het ISS. Tijdens deze missie was er onder meer een laboratorium ingericht met muizen, om te achterhalen hoe de knaagdieren reageren op microzwaartekracht. Daarnaast waren er experimenten om stormen, kankerbehandelingen en het verzamelen van brokstukken in de ruimte te bestuderen.

De Dragon van SpaceX is momenteel de enige transportcapsule die in staat is om intact naar de aarde terug te keren.

Meest gelezen