25-jarige uit Boutersem aangehouden voor moord op kapster uit Tienen

Het Leuvens gerecht heeft een 25-jarige man uit Boutersem opgepakt voor de moord op een 24-jarige vrouw uit Tienen. Hij heeft toegegeven de vrouw gewurgd te hebben en is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens doodslag. Hij verschijnt dinsdag voor de Leuvense raadkamer. 
 

De vrouw, die in een kapsalon in Boutersem werkte, werd vorige week vrijdag in haar woning in Tienen door haar vader dood aangetroffen. De man was gealarmeerd door de uitbater van het kapsalon omdat de vrouw die dag niet op haar werk was komen opdagen. Onderzoek door de wetsarts en het gerechtelijk labo wees meteen uit dat ze door geweld om het leven was gebracht.

"De verdachte is een man die opgegroeid is in een pand in de omgeving van de ouderlijke woning van het slachtoffer in Boutersem en kende haar eerder oppervlakkig. Hij heeft tijdens het verhoor geen reden gegeven voor zijn daad en stelt dat hij in een impuls gehandeld heeft. Het gerechtelijk onderzoek wordt verder gezet om meer duidelijkheid te scheppen in de persoonlijkheid van de verdachte en zijn motieven", zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert.
 

Meest gelezen