Begeleidingsband van wijlen Prince komt naar Leuven

The New Power Generation (NPG) zal op zondag 12 augustus 2018 concerteren op de Oude Markt in Leuven in het kader van Half Oogst. Dat meldt de organisatie. The New Power Generation De Amerikaanse funk- en popband was de begeleidingsband van Prince van 1990 tot aan zijn overlijden in 2016.

De naam "New Power Generation" is afgeleid van de openingszin van het Prince album "Lovesexy" en werd voor het eerst gebruikt als bandnaam in de film "Graffiti brigde" uit 1990.

De samenstelling van de band is wel regelmatig gewijzigd. Onder haar eigen naam heeft de groep drie albums uitgebracht.

In Leuven presenteert de groep zich als The New Power Generation (NPG) Celebrating Prince. Tijdens dit festival concerteren die dag ook nog Grandmaster Flash en 't Hof van Commerce. Voor 11 augustus zijn nog geen groepen bekendgemaakt.

Meest gelezen