Bezoekers onder brandende zon geblokkeerd op 4 meter hoogte in attractie El Volador in Bellewaerde

In Bellewaerde heeft de brandweer moeten uitrukken omdat een van de attracties, El Volador, vast was gelopen. Veertig bezoekers kwamen vast te zitten. Dit bevestigt Kristof Louagie van de brandweer Westhoek.

Onder een brandende zon raakten vannamiddag zo'n 40 bezoekers van het pretpark Bellewaerde in Ieper geblokkeerd in El Volador. De draaiende toren van 16 meter hoog kwam op 4 meter hoogte vast te zitten. De brandweer werd opgeroepen om de mensen te bevrijden. Drie ladderwagens en hoogtewerkers van het pretpark zijn ingeschakeld om iedereen terug op de begane grond te krijgen.

"De evacuatie is vrij vlot en iedereen is rustig verlopen", zegt An De Ridder van Bellewaerde. "De brandweer is nog volop bezig om de mensen één per één uit de stoeltjes te bevrijden." De brandweer zorgt voor opvang en water. De stilstand zou te wijten zijn aan een technische storing.

(foto onderaan: archieffoto)

Eliedion

Meest gelezen