Man die 3 mensen neerstak in Den Haag wordt verhoord in ziekenhuis

De drie mensen die zaterdag werden neergestoken in Den Haag liggen nog in het ziekenhuis. Ze zijn buiten levensgevaar. Ook de 31-jarige verdachte die door de Nederlandse politie werd neergeschoten ligt in het ziekenhuis. Hij wordt er verhoord over "zijn motief en de achtergronden van het incident".

In de buurt van het station Hollands Spoor in Den Haag (foto: Twitter/NOS Nieuws) stak een man gisteren drie mensen neer met een mes. Hij werd door de politie in een been geschoten. De man is zowel bij de politie als bij hulpverleningsinstanties bekend "vanwege verward gedrag", maar wat dat precies inhoudt, zegt de politie niet.

De man stond bij de autoriteiten niet bekend als een terreurverdachte. Volgens verschillende Nederlandse media, waaronder de NOS, is hij een Syriër, maar de politie en de gemeente Den Haag lieten zondagmiddag weten dat die informatie niet van hun afkomstig is.

De politie is een uitvoerig onderzoek naar de man begonnen. Daarbij zou ook terrorisme als mogelijk motief worden onderzocht. De politie zegt onder meer "alle verbale uitingen na te gaan die door de man gedaan zijn, ook die te horen zijn op de camerabeelden die in omloop zijn". Volgens sommige getuigen zou hij "Allahu akbar" hebben geroepen. 

Politie en justitie zeggen dat ze ernaar streven meer informatie bekend te maken, maar dat dit "vanwege het onderzoeksbelang" nu nog niet kan. Ook een woordvoerster van de Haagse burgemeester Pauline Krikke vraagt om geduld. "Laten we niet speculeren. De recherche moet nu eerst goed onderzoek doen".

Meest gelezen