Motorrijder omgekomen na botsing in Heusden-Zolder, betrokken automobiliste had gedronken

Bij een verkeersongeval op de Westlaan in Heusden-Zolder is zondagavond een motorrijder uit Balen om het leven gekomen. De bestuurder van de motorfiets kwam in een bocht frontaal in aanrijding met een auto, waarvan de bestuurster een positieve alcoholtest aflegde.

Het ongeval gebeurde rond 19 uur. De motorfiets belandde na de botsing in de berm, terwijl de wagen in een gracht terecht kwam. De hulpdiensten brachten de bestuurder van de motorfiets, een veertiger uit de Balen, nog de eerste zorgen toe, maar de man overleed op de plaats van het ongeval.

De bestuurster werd met verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Ze legde een positieve ademtest af en het parket van Limburg trok onmiddellijk het rijbewijs van de vrouw voor twee weken in.

De Westlaan werd afgesloten voor het verkeer. Het parket besliste om een verkeersdeskundige naar Heusden-Zolder te sturen om de omstandigheden van de aanrijding te onderzoeken.

Meest gelezen