Nieuwgekozen burgemeester van Freiburg aangevallen op overwinningsfeest

In het Duitse Freiburg is de nieuwgekozen burgemeester Martin Horn zondagavond aangevallen tijdens zijn overwinningsviering. Tijdens de tweede ronde van de burgemeestersverkiezingen in de stad in de deelstaat Baden-Württemberg, versloeg de partijloze 33-jarige zondag Dieter Salomon (Die Grünen), die het ambt al 16 jaar lang uitoefende.

Horn kreeg 44,2 procent van de stemmen achter zijn naam, terwijl Salomon op 30,7 procent kon rekenen. De 57-jarige zittende burgemeester - die in de aanloop naar de verkiezingen had gezegd dat hij zou stoppen met politiek indien hij niet werd herverkozen - moet op 1 juli de fakkel doorgeven aan zijn 24 jaar jongere uitdager.

Na de bekendmaking van de uitslag, ging Horn aan het vieren. Dat feest werd echter bedorven: iemand viel Horn aan en sloeg hem in het gezicht. Door zijn bril liep hij een wonde op onder het oog en daarnaast verloor hij ook een tand, zo meldde de politie van Freiburg. De nieuwgekozen burgemeester werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 54-jarige verdachte werd opgepakt. Over zijn beweegredenen is nog niets bekend. Uittredend burgemeester Salomon reageert verontwaardigd en wenst Horn beterschap. "Het is erg dat in onze stad zoiets gebeurt."

Meest gelezen