Video player inladen...

Pakistaanse minister overleeft vermoedelijke moordaanslag

De Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken Ahsan Iqbal is tijdens een verkiezingsmeeting onder vuur genomen, maar verkeert niet in levensgevaar. De vermoedelijke moordaanslag gebeurde enkele maanden voor de parlementsverkiezingen in Pakistan.

Iqbal woonde een verkiezingsmeeting bij in de stad Narowal in de provincie Punjab, toen hij door een schutter werd geraakt in de arm. De minister is overgebracht naar een ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

De schutter, een man van in de 20, is opgepakt. De Pakistaanse premier Shahid Khaqan Abbasi heeft de aanslag scherp veroordeeld.

Iqbal, een lid van de Pakistaanse Moslimliga, is sinds vorig jaar minister van Binnenlandse Zaken, maar maakt al  sinds 2013 deel uit van de Pakistaanse regering.

Over twee maanden, in juli, zijn er verkiezingen in Pakistan. Dat de verkiezingsstrijd zeer tumultueus zou verlopen, bleek eind vorig jaar al. Toen zette de minister van Justitie een stap opzij na een protestactie van aanhangers van een islamistische partij, die wekenlang een belangrijkse invalsweg in de hoofdstad Islamabad bezet hadden gehouden. 

Meest gelezen