AFP or licensors

Tientallen slachtoffers bij bomaanslag in kiesregistratiecentrum Afghanistan

Bij een bomaanslag op een moskee in het oosten van Afghanistan zijn zeker 14 doden en 37 gewonden gevallen, maar die aantallen kunnen nog oplopen. In de moskee konden kiezers zich registreren voor de parlementsverkiezingen van oktober. 

In de moskee in de provincie Khost waren mensen samengekomen voor het middaggebed, maar ook om zich te registeren voor de komende parlementsverkiezingen in Afghanistan.

Het is niet de eerste keer dat een als kiesregistratiecentrum gebruikt gebouw getroffen wordt door een aanslag. Eind april kwamen nog 57 mensen om bij een bomaanslag op een registratiecentrum in de hoofdstad Kaboel.

Die aanslag werd opgeëist door IS, maar ook de Taliban zetten de Afghanen onder druk om niet deel te nemen aan de verkiezingen. Beide geweldddadige groeperingen hebben de afgelopen maanden regelmatig bloedige aanslagen gepleegd in Afghanistan. De verantwoordelijkheid voor deze aanslag in de provincie Khost is nog niet opgeëist. 

Eerder vandaag werden in de noordelijke provincie Baghlan ook zeven Indische ingenieurs van een elektriciteitscentrale en hun Afghaanse chauffeur gekidnapt.

Meest gelezen