Video player inladen...

Opnieuw recordopkomst voor Open Wervendag

De 12e editie van Open Wervendag heeft ruim 83.000 bezoekers gelokt, opnieuw een recordaantal. Dat blijkt uit cijfers van de Confederatie Bouw. 150 bouwprojecten hebben hun hekken geopend voor het grote publiek, waaronder het wintercircus in Gent.

De Open Wervendag is een jaarlijkse imagocampagne van de Confederatie Bouw. Vandaag stelden de deelnemende bouwbedrijven tussen 10 en 17 uur hun innoverende projecten open voor het publiek en plaatsten ze de sector positief in de kijker.

"Open Wervendag is uitgegroeid tot hét visitekaartje van de bouw", zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw. "De bezoekers waren gefascineerd door het vakmanschap en technische evoluties die de bouwbedrijven vandaag toonden."

Blikvangers in Vlaanderen waren onder andere het multifunctionele Stadskantoor in Hasselt, de nieuwe stadswijk Quartier Blue elders in die stad, de restauratie van de historische Handelsbeurs in Antwerpen, net als de Scheldekaaien en de gedempte zuiderdokken. Ook onder meer de nieuwe stadswijk Turnova in Turnhout, het offshore windpark Rentel in Oostende en de Nemo Link in Brugge trokken veel volk, net als het wintercircus in Gent (zie video bovenaan).

Brussel en Wallonië

In Brussel kon de renovatie van de Reyerstunnels op veel belangstelling rekenen. In Wallonië waren de restauratieprojecten in Namen, met de "Donjon de Crupet" in Assesse en de "Collégiale Saint-Feuillin" in Fosses la Ville populair. In Luik was ook het ziekenhuiscomplex Montlégia de publiekstrekker.

De sector is op zoek naar aanstormend talent en nieuwe profielen om de technologische evolutie mee te ondersteunen. "De bouw evolueert en dus ook de profielen. Jaarlijks schrijven onze bedrijven 20.000 vacatures uit", aldus nog de gedelegeerd bestuurder. De sector heeft vooral nood aan hoger en technisch opgeleide profielen die inspelen op de digitalisering en automatisering.

Vorig jaar was er ook al een recordaantal bezoekers op Open Wervendag: 82.000.

Meest gelezen