Vakbonden Bpost zijn boos op CEO Koen Van Gerven

De vakbonden bij Bpost zijn boos op CEO Koen Van Gerven, schrijft Het Nieuwsblad. Van Gerven had in enkele kranteninterviews gezegd dat de postbedeling niet meer dagelijks hoeft, ook al omdat er minder brieven verstuurd worden. Wie toch zeker wil zijn dat zijn brief 's anderendaags bezorgd wordt, zou daar meer moeten voor betalen. Onrechtvaardig, vinden de vakbonden.

Volgens Jean-Pierre Nyns van de socialistische vakbond zou zo'n maatregel onrechtvaardig zijn voor de burger. Immers, mensen die verder van grote verdeelcentra wonen, zouden dan benadeeld zijn. Bovendien zou wie zekerheid wil hebben over een snelle briefwisseling, sowieso moeten bijbetalen. 

De vakbonden hopen dat de bevoegde minister Alexander De Croo (Open VLD) Koen Gerven op andere gedachten kan brengen.  De Croo gaat sowieso in gesprek met Van Gerven. De dienstverlening aan de burger is goed, maar moet ook gegarandeerd blijven, zei hij daarover op VTM. 

De Croo zal Van Gerven ook aanmanen om in overleg te gaan met het personeel. Bij Bpost heerst een gespannen sociaal klimaat wegens onder meer de zware werkdruk, en De Croo wil dat de werkdruk redelijk blijft. "Het personeel doet het bedrijf draaien. Een goede dialoog en een goed sociaal klimaat zijn essentieel."  

Meest gelezen