Video player inladen...

Verhoogd brandgevaar in verschillende natuurgebieden in Antwerpen

Natuur en Bos waarschuwt voor brandgevaar in verschillende natuurgebieden in de provincie Antwerpen. In de provincie Limburg roept het agentschap op tot voorzichtigheid. In de rest van Vlaanderen heerst weinig gevaar. 

"Brandfase oranje in Antwerpse brandgevoelige gebieden: hoog gevaar": onder die kop waarschuwt Natuur en Bos voor brandgevaar in een vijftal natuurgebieden in de provincie Antwerpen. Het gaat om de Kalmthoutse Heide, de Eksterheide, De Merode, de Most-Keiheuvel en de Tielenheide.

De reden voor de waarschuwing is het warme en droge weer. Het agentschap vraagt mensen die de plekken bezoeken niet te roken en geen kinderen zonder toezicht te laten rondlopen. Overdag worden de brandtorens bemand en de brandweer is extra waakzaam.

Voor een hele reeks natuurgebieden in de provincie Limburg vaardigt Natuur en Bos brandfase geel af. In de rest van Vlaanderen heerst weinig gevaar.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen