Video player inladen ...

"Moet ik nu ingrijpen of gewoon blijven toekijken?"

Toen grootvader Bill uit Columbus, in de Amerikaanse staat Ohio, samen met zijn kleindochter een bezoekje bracht aan de plaatselijke bibliotheek, merkte hij op, door het geroep, dat de politie een jongeman achterna zat. Toen die in zijn richting liep, besloot hij de politie een handje te helpen. Zowel de politie als sociale media juichten deze daad nadien uitbundig toe.

Toen Bill –hij wil zijn familienaam niet in de media- de verdachte in zijn richting zag lopen, vond hij dat hij dat hij iets moest doen. Zo vertelde hij op nieuwswebsite Inside Edition: "Ik had één kans en moest onmiddellijk beslissen of ik zou ingrijpen of enkel maar een toevallige toekijker zou blijven."

Hij koos voor de eerste optie: "Maar meer dan mijn been uitsteken heb ik niet gedaan. Of er enige techniek achter zit, ik zou het niet weten. Zulke gezonde benen heb ik zelfs niet meer. Ik heb regelmatig een wandelstok nodig omdat mijn benen niet altijd meer meewillen zoals ik het wil."

Politiecommandant Scott Highland: "Deze man heeft heus wel levens gered en niet in het minst dat van de verdachte zelf. Het beangstigt me te denken waar die jonge kerel allemaal mee in zijn hoofd zat. En dat hij op welk moment dan ook zijn zieke bedoelingen had kunnen uitvoeren."

De jongeman werd meegenomen naar het politiekantoor, waar bleek dat hij al diverse veroordelingen achter zijn naam had staan.