A.F.Th. van der Heijden keert naar Querido terug

De Nederlandse auteur A.F.Th. van der Heijden keert naar uitgeverij Querido terug, waar hij in 1978 debuteerde. 30 jaar lang verschenen daar zijn boeken, totdat hij naar De Bezige Bij vertrok. Van der Heijden en De Bezige Bij gingen vorig jaar uit elkaar omdat ze het niet eens werden over "de zakelijke en creatieve aspecten" van nieuw te publiceren werk.

Oud en nieuw werk van de schrijver zal nu weer bij Querido worden uitgegeven in een soort aparte reeks, net zoals vroeger. Toen werden zijn uitgaven als onderdeel van de "collectie Van der Heijden" gepubliceerd en van nu af aan in de serie Querido Carbon.

Van der Heijden werkt nog steeds op een typemachine met carbonlint. "Carbon staat ook voor koolstof, belangrijkste element bij het ontstaan van leven. In overdrachtelijke zin gaat het hier dus om het creëren van nieuw leven op papier", zegt hij.

De auteur wil de komende jaren zijn romancycli "De tandeloze tijd" en "Homo duplex", beide begonnen bij Querido, voltooien. Een nieuwe roman van zijn hand, "De herkansing", verschijnt naar verwachting komend najaar.

Meest gelezen