Amokmakers verstoren busritten naar domein van Hofstade: "40 jongeren begonnen de bus af te breken"

Jongeren uit Brussel hebben gisteren twee busritten naar het recreatiedomein van Sport Vlaanderen in Hofstade verstoord. De politie controleerde hun identiteit en begeleidde daarna de bussen tot hun eindbestemming. De jongeren, die vernielingen aanrichtten op de bus, worden later nog vervolgd.

Het eerste incident deed zich kort na de middag voor. Commissaris Filip Van Steenbergen van de politiezone KASTZE: "Rond 13.45 uur moesten we bijstand leveren aan de veiligheidsdienst van de Lijn. Een groepje van 20 jongeren maakte veel drukte op de bus van Vilvoorde naar Hofstade. Na een identiteitscontrole hebben wij de bus tot in Hofstade begeleid."

Afbraak

's Avonds deed zich een gelijkaardig incident voor. Commissaris Van Steenbergen: "De jongeren zorgden eerst voor amok aan de uitgang van het domein. We hebben ze naar de bushalte begeleid, maar op de bus zelf ging het al snel opnieuw fout."

"Veertig jongeren begonnen onderweg de bus af te breken. Samen met politiepatrouilles uit de omgeving werden opnieuw alle jongeren gecontroleerd. Maar na overleg met het parket werd beslist om de bus te escorteren naar Vilvoorde. Daar stapten de jongeren over op Brusselse bussen."

Vervolging

"We hebben camerabeelden en kunnen zo makkelijk achterhalen wie er op de bus schade heeft aangericht. Die jongeren worden nog vervolgd", verzekert de commissaris.

Hij onderstreept ook dat het om een kleine minderheid van jongeren gaat, die amok maken. "De overgrote meerderheid van de bezoekers van het recreatiedomein hebben genoten van een rustige, zonnige dag." Bij de incidenten vielen geen gewonden.

Meest gelezen