Blokvaren op de binnenwateren richting Lokeren

Het is uitzonderlijk druk op de binnenwateren in en rond het Gentse. Met het mooie weer doen de bedrijfjes die bootjes verhuren goede zaken. En wie zelf een boot heeft wil die natuurlijk nu gebruiken. Maar volgend weekend is er in Lokeren ook een reünie voor pleziervaarders. En die festiviteiten zorgen voor drukte op de binnenwateren.

Meer dan 80 boten verzamelen komend weekend in Lokeren. Lokeren is via het water niet heel goed bereikbaar, alle bootverkeer moet via het Kanaal Gent-Terneuzen en de Moervaart. Daarom is het vandaag en het voorbije weekend letterlijk én figuurlijk blokvaren op de Moervaart, zegt David Buysse van de scheepvaartpolitie. Er worden kolonnes gemaakt van zo'n tien schepen. Die schepen worden dan per 'blok' verwerkt aan de bruggen en sluizen. De scheepvaartpolitie doet controles, zeker nu het zo druk is. 

Meest gelezen