Veerle Vercauteren for Fondation Kanal

DIVA en KANAL hebben hun openingsweekend niet gemist

Zowel KANAL in Brussel als het nieuwe diamantmuseum in Antwerpen, DIVA, openden dit weekend hun deuren. Dat bleek een succes, samen lokten ze meer dan 25.000 bezoekers.

Ondanks het zonnige weer van afgelopen weekend wisten KANAL en DIVA duizenden bezoekers te lokken. In de voormalige Citroëngarage in Brussel opende KANAL Brut, met kunstwerken uit de collectie van het Centre Pompidou. DIVA is dan weer de samensmelting van het vroegere Zilvermuseum en het voormalige Diamantmuseum, naast stukken uit die collecties zijn er ook enkele indrukwekkende bruiklenen. 

Wilde gok

Kanal ontving dit weekend 21.716 bezoekers. Een divers publiek, zo zegt het centrum zelf. Jong en oud, Belgen en internationale bezoekers. Yves Goldstein, chief of mission bij KANAL, reageert verheugd: "Deze lancering was een wilde gok, maar het grote publiek was van de partij."

Wereldrecord

DIVA wist op zijn buurt 5.191 bezoekers te lokken en vestigde dit weekend meteen ook een wereldrecord. Vijf slijpers van diamantzagerij Debels slepen 57 uur aan een stuk diamanten. Een inspectieteam van de International Records Support Group bevestigde de poging als een record. Op die manier plaatst het museum Antwerpen weer op de kaart als wereldhoofdstad van de diamant.

Copyright Sven Coubergs

Meest gelezen