Videospeler inladen...

Dubbel zoveel boetes dankzij jonge controleurs

FOD Volksgezondheid heeft vorig jaar dubbel zoveel boetes uitgeschreven aan horecazaken die alcohol aan minderjarigen verkochten. De opmerkelijke stijging is vooral te danken aan de inzet van jonge controleurs. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) is tevreden en wil meer inzetten op jonge controleurs.

In 2017 kregen 402 horecazaken een boete omdat ze het minimumleeftijd voor alcoholgebruik niet respecteerden. Het jaar voordien werden er 184 pv's uitgeschreven. De opmerkelijke stijging is te danken aan jonge controleurs.

Jonge controleurs vallen minder op

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block is tevreden: "De controleurs zijn jonge twintigers en kunnen zich makkelijk mengen met het uitgaande jeugd. Oudere controleurs vallen op in een fuif", aldus De Block. De controleurs, die uit beide landstalen komen, kregen ook een opleiding van 6 maanden.

In 2017 werden er in totaal 5.199 onderzoeken geopend, 2.618 zijn behandeld door jonge controleurs. Jongeren mogen pas vanaf 16 jaar bier en wijn drinken. Voor sterke drank ligt de leeftijdsgrens op 18.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen