Dan toch geen grafschennis door Club-supporters gisteren bij match Club-Anderlecht

De politie van Brugge zegt dat er gisteren géén grafschennis is gepleegd door supporters van Club Brugge. Op de tv-beelden leek het alsof enkele voetbalfans op de urnemuur van het kerkhof van Sint-Andries waren geklommen om de spelersbus beter te kunnen zien. Uit onderzoek van de beelden blijkt dat het om een andere muur ging, aan de composthoop. 

De politie van Brugge opende gisteren een onderzoek naar mogelijke grafschennis van enkele Club-supporters. Bij aankomst van de spelersbus van Club Brugge, kort voor de match tegen Anderlecht gisterennamiddag, kropen tientallen supporters op muren om een beter zicht te krijgen op de bus.

De politie heeft alle beelden nu onderzocht om te bekijken of de supporters op urnemuren en graven klommen, maar dat blijkt niet het geval. De supporters bevonden zich op een muur ter hoogte van de composthoop van de begraafplaats. Op het kerkhof werd ook geen materiële schade vastgesteld. "De fans leken op de beelden ook niet de bedoeling te hebben om de graven te beschadigen", zegt de Brugse politie. "We willen wel benadrukken dat de supporters op het kerkhof eigenlijk niks te zoeken hadden. We willen hen vragen om kerkhoven niet te betreden als je er niet hoeft te zien, om de sereniteit te bewaren."

Meest gelezen